top of page

Brioșe cu șvaițer și ierburi

Simbol sigla.png
Simbol sigla.png

Ingrediente

• 250g șvaițer

• 4 fire rozmarin

• 4 fire cimbru

• 10 fire pătrunjel

• 2 ouă

• 150 ml ulei de măsline

• 200 ml zer

• 250 g făină

• 2 căței de usturoi

• un pachet praf de copt

• O linguriță sare

• Unt pentru uns tava de brioșe

Simbol sigla.png

Mod de preparare

• Se dă șvaițerul pe răzătoarea mică

• Frunzele de rozmarin, cimbru și pătrunjel se dau jos de pe tulpini și se toacă mărunt

• Ouăle se bat cu uleiul, zerul și sarea. Apoi se adaugă usturoiul pisat, ierburile și șvaițerul

• Făina și praful de copt se cern peste amestec și se incorporează

• Formele de brioșe se umplu cu aluat și se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 minute. 

• Brioșele se servesc reci

bottom of page