top of page
Brioșe cu șvaițer și ierburi
Ingrediente
• 250g șvaițer
• 4 fire rozmarin
• 4 fire cimbru
• 10 fire pătrunjel
• 2 ouă
• 150 ml ulei de măsline
• 200 ml zer
• 250 g făină
• 2 căței de usturoi
• un pachet praf de copt
• O linguriță sare
• Unt pentru uns tava de brioșe
Mod de preparare
• Se dă șvaițerul pe răzătoarea mică
• Frunzele de rozmarin, cimbru și pătrunjel se dau jos de pe tulpini și se toacă mărunt
• Ouăle se bat cu uleiul, zerul și sarea. Apoi se adaugă usturoiul pisat, ierburile și șvaițerul
• Făina și praful de copt se cern peste amestec și se incorporează
• Formele de brioșe se umplu cu aluat și se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 minute.
• Brioșele se servesc reci
bottom of page