Burger cu Lucaciu

Ingrediente

• 8 felii de Lucaciu

• 8 felii de bacon

• 500g carne de vită, tocată

• un cățel de usturoi, tocat mărunt

• o ceapă, tocată mărunt

• cimbru, busuioc, rozmarin

• 100 g iaurt

• 1 ou

• ulei de măsline

• sare

• piper

• sos de soia

• 15 g făină

• 16 felii de castraveți murați

• 12 inele de ceapă

• 4 chifle de pâine

Mod de preparare

• Baconul se prăjește și se scurge de grăsime pe niște prosoape de hârtie

• Cimbrul, busuiocul și rozmarinul se toacă mărunt și se amestecă cu carnea de vită. Se adaugă usturoiul, ceapa tocată, iaurtul și oul. Se asezonează cu ulei de măsline, sos de soia, sare, piper și se amestecă bine. 

• Se formează 4 burgeri din carne, care se turtesc ușor și de dau prin puțină făină înainte să fie prăjiți, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. 

• Chiflele de pâine se taie în două și se prăjesc pe părțile tăiate

• Se asamblează burgerii: în ordine, pe o jumătate de chiflă, se adaugă o felie de Lucaciu, câteva inele de ceapă, un burger din carne, o altă felie de Lucaciu, 2 felii de bacon, câteva felii de castraveți murați și se închide burgerul cu jumătatea de chiflă de pâine rămasă. Se poate pune la cuptor, la 180 de grade, pentru ca Lucaciu să se topească complet