top of page
Simbol sigla.png

Tartă cu șvaițer și praz

Simbol sigla.png

Ingrediente

• 300 g șvaițer

• 2 buc praz

• 1 lingură unt

• 3 ouă

• 300 ml lapte

• 1 cățel de usturoi

• sare, piper, nucșoară

• Aluat de plăcintă

Simbol sigla.png

Mod de preparare

• Se dă șvaițerul pe răzătoarea mică

• Frunzele de rozmarin, cimbru și pătrunjel se dau jos de pe tulpini și se toacă mărunt

• Ouăle se bat cu uleiul, zerul și sarea. Apoi se adaugă usturoiul pisat, ierburile și șvaițerul

• Făina și praful de copt se cern peste amestec și se incorporează

• Formele de brioșe se umplu cu aluat și se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 minute. 

• Brioșele se servesc reci

bottom of page